Coverband

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • La Folie Jolie

    Alle remmen los? Dat zou zomaar kunnen wanneer je La Folie Jolie op je publiek loslaat. Deze coverband zet een partytrein op de rails die nooit meer halt houdt. Of het zou in de sixties, seventies, eighties, nineties en nillies moeten zijn natuurlijk. Want élke generatie weet wat goede muziek is.

    La Folie Jolie is meer dan een orgasme voor de oren. De groepsleden begrijpen als geen ander wat ‘showtime’ betekent. Wat wil je, met 2 sirenes van zangeressen en vijf topmuzikanten die zich elke keer weer ontpoppen tot rasechte podiumbeesten a.k.a party-animals? Beestig feestje: check.

    Boek nu deze sneltrein naar het collectieve delirium. Feestje komt eraan, zonder vertraging.

  • Melissa Dewoyer

    Melissa Dewoyer kreeg de muziekmicrobe al op zeer jonge leeftijd. Van kinds af aan speelde ze mee in verschillende kindermusicals. Haar grote bekendheid kreeg ze in 2006 toen ze op 11-jarige leeftijd deelnam aan Eurosong For Kids (VRT) met haar zelfgeschreven nummer 'Hé jij'.

    Haar televisieoptreden ging verder in 2008 toen ze geselecteerd werd voor de eerste editie van KetnetPOP (VRT). Tijdens de acht uitverkochte concerten in de Zuiderkroon te Antwerpen toonde Melissa dat ze live heel wat in petto had en dat ze qua performance de zaal in lichterlaaie kon zetten.

    In 2009 nam ze deel aan een internationale (school)zangwedstrijd, Star Search. Ze zong een duet samen met Yasmine Bogaert en eindigde als eerste. In het amateurcircuit speelde ze mee in musicals zoals “Junglebook”, “Eiland” en “Ach wereld donder op”.

    In 2013 deed ze voor het eerst mee in de professionele musical Muerto (iXx pharma) waar ze de rol van Magdalena voor haar rekening nam.

    Melissa is tevens docente van Theater Triangel.

  • Finlay Van Wymeersch

    Finlay Van Wymeersch zong al vanaf ze haar eerste woordjes had gezegd, toch bleef het publiek echter beperkt tot de douche, heel af en toe de ouders en al zelden familie. Op haar 11de zag ze per toeval een auditie voor het zangprogramma ‘Zo is er maar één: de cup’ voor kinderen. Ze schreef zich in en werd gekozen om mee te doen in de televisieshow.

    Hierna had ze de microbe pas echt te pakken en wou absoluut verder gaan met zingen. Via een vriendin kwam Finlay te weten dat er audities waren voor de musical ‘The sound of music’. Ze deed auditie en mocht de rol van Louisa Von Trapp vertolken, zowel in België als in Nederland.

    Ze wou naast zingen ook een instrument spelen en koos voor piano. Zo kwam ze terecht bij de muziekschool Ars Musica. Daar mocht Finlay op 13-jarige leeftijd voor het eerst ‘Heal the world’ zingen begeleid door het Ars Musica Ensemble. Ondertussen heeft ze daar een vaste plaats gekregen.

    Het podiumbeest in haar bleef echter niet stil zitten. Toen ze 14 was schreef ze zich terug in voor een musical, ‘Oliver’, waarin ze een boefje speelde, en een jaar later stelde ze zich kandidaat voor het televisieprogramma ‘My Name Is…’ op VTM. Ze nam deel als haar idool Katy Perry en eindigde in de top 3 van het programma.

  • David Maes

    David Maes begon op 6-jarige leeftijd zijn muzikale carrière aan de stedelijk academie, het conservatorium van Kortrijk, waar hij zijn piano-opleiding met glans heeft doorlopen.

    Hij studeert er af op zijn 18de en laat zich dat zelfde jaar al meteen opmerken door enkele zelf gecomponeerde nummers, die hij echter nog in beperkte kringen behoudt. Dit stimuleert hem om er zich meer op toe te leggen. Hij start zijn verdere studies met een vooropleiding aan het kunsthumaniora van Gent. Hierna besluit hij om de studies leerkracht muzikale opvoeding aan te vatten in de Ledeganck te Gent. 

    In 2010 begint hij zijn studies aan het conservatorium van Gent (muziekproductie): opnames in studio’s, het uitschrijven van popnummers en het creëren van eigen nummers is een troef die bij La Folie Jolie zorgt voor een originele toets.

    Vandaag geeft David enkele uren Muzikale Opvoeding en deeltijds muzieklessen samenspel, notenleer en keyboard aan de muziekschool Ars Musica in Wondelgem, Assenede en Zelzate. Daarenboven is hij de begeleidende pianist van het Ars Musica Ensemble, waarvoor hij ook arrangementen uitschrijft. 

    Hiernaast is hij nog actief betrokken bij Dragidoro en was hij de voormalige pianist van Byron Bay. Als pianist verzorgt hij de muziek voor verscheidene evenementen (huwelijken, feesten, enz.). 

    Maar bovenal is hij mede-oprichter van La Folie Jolie en samen met Laurens de drijvende kracht achter de groep.

  • Christof Lingier

    Al van jongsaf aan was Christof Lingier gepassioneerd in de wereld van de muziek. Op 5-jarige leeftijd schreef hij zich in in muziekschool Ars Musica en begon hij aan zijn muzikale carrière. Na twee voorbereidende jaren besloot hij om de wereld van de gitaar te ontdekken. Negen jaar lang zal hij pogen de klassieke gitaar en de flamenco onder de knie te krijgen. Maar hij wou meer ... 

    Zo besloot hij een volgende uitdaging aan te gaan en koos hij voor de basgitaar. Al snel werd de basgitaar zijn allergrootste passie. Christof was van 2006 tot 2014 bassist van het Ars Musica Ensemble. 

    Naast de klassieke gitaar en de basgitaar werd ook componeren een belangrijke bezigheid. In 2011 legde hij zich toe op muziekcompositie. Verder besloot hij dat hij van zijn grootste passie ook zijn job wou maken en startte hij zijn opleiding leerkracht in de muziektheorie en de muziekgeschiedenis.

    Samen met David Maes en Laurens Eetesonne richtte Christof in september 2010 de coverband La Folie Jolie op waar hij vandaag de dag nog steeds actief is als bassist. Na zijn opleiding heeft Christof in verschillende scholen notenleer en koor gegeven. Alsof gitaar en basgitaar nog niet genoeg waren, legt hij zich de laatste jaren ook steeds meer toe op piano en contrabas.

    Maar Christof wou van alle markten thuis zijn. Naast zelf muziek spelen en muzieklessen geven wou hij ook de wereld van het koor ontdekken. Zo specialiseerde hij zich in koordirectie. Ook deze cursus kan hij achter zijn naam zetten. Verder zijn er vele projecten gekomen en gegaan. Door zijn enorme passie kent de muziekwereld voor hem dus bijna geen geheimen meer.

  • Laurens Eetesonne

    Laurens Eetesonne startte zijn muzikale studies op 5-jarige leeftijd in de muziekschool Ars Musica. Zijn eerste instrument werd piano, wat later uitgroeide tot begeleidingspraktijk.

    Sinds 2007 speelt hij bij het Ars Musica Ensemble als percussionist en drummer en besliste hij 1 jaar later om slagwerk te studeren. Na les te krijgen bij verschillende leerkrachten en te proeven van verschillende genres legt hij zich steeds meer toe op het pop- en rockgenre.

    Laurens begeleidde het Vocaal Ensemble EnCORe op piano en bij het Kinder- en Jeugdkoor Kluizen is hij ook actief als pianist & percussionist. Laurens gaf notenleer & samenspel aan Muziekschool Ars Musica.

    Hij richtte samen met David Maes, Christof Lingier en Melissa Dewoyer de groep La Folie Jolie op. Momenteel is hij samen met David nog steeds de drijvende kracht achter de band.

  • Moos Cammue

    Al sinds zijn jeugdjaren neemt het musiceren een groot deel van Moos Cammue zijn vrije tijd in beslag.

    In de Jeugdmuziekschool Janniklaasstichting 'De Mierennest' te Dworp, waar hij meerdere jaren gitaarlessen heeft gegeven en het gitaarensemble heeft geleid, werden de eerste stappen gezet om zich muzikaal te ontplooien.

    Naast de lessen creatief musiceren en de notenleerlessen besluit hij er een instrument bij te nemen. Al snel ruilt hij zijn viool voor een gitaar en begint aan een 10-jaar-durende klassieke gitaaropleiding, gecombineerd met andere muziekgenres (blues - jazz - poprock -...). Het duurt niet lang wanneer een basgitaar en een piano de lege hoeken van zijn kamer opvullen.

    Daarnaast werkte hij zijn lerarenopleiding voor de vakken muziek en geschiedenis af in Gent en is hij nu ook actief als muziekleraar in het secundair onderwijs. Podiumervaring deed hij op in verschillende bands als gitarist & bassist.